1/1

Clubhouse 

   

blending 'home and holiday' 
   

Project | Clubhouse

Location | Bhatinda, Punjab

 

Site Area | 2300 Sq Yd

Built-up Area | 7500 Sq Ft

Scope | Architecture 

Typology | Residential

Status | Unbuilt

   

The clubhouse is designed as a part of a large master plan development in Bhatinda that aims to cater to about 200 existing villas and for future housing. From the road level, the building looks like a low lying ground floor structure, but as one moves closer, they discover the other levels of the project. 

Together with basic amenities such as a Restaurant/ café with an attached kitchen Banquet space, Guest rooms, Library, Spa and spaces for both Indoor and Outdoor sports, the clubhouse is planned as a contemporary public hub, within the residential development, augmenting the public identity of the masterplan.

1/1

Planning

From the road level, the building looks like a low lying ground floor structure, but as one moves closer, they discover the other levels of the project. Together with basic amenities, the clubhouse is planned as a contemporary public hub, within the residential development, augmenting the public identity of the masterplan.

Indoor- Outdoor

The building is enveloped in large windows allowing the spaces to open completely to outside greens, securing natural light and ventilation and interaction. An attempt is made to create smaller open spaces for each type of public activity so that all inhabitants get access to breakout spaces. 

1/1

Identity

Planned as a building within a garden, the clubhouse is a retreat within the hustle bustle of the city. Together with landscape and public amenities that encourage community lifestyle, it is a visual landmark that endows the city with an identity.

Levels

The key design idea was to respect the site features. The original site was approximately 3m lower than the road level and therefore the entire design of the project revolves around this idea, helping to create a variety of levels and an assortment of public/semi-public spaces to be explored. 

1/1
section%202-min_edited.jpg
section%202-min_edited.jpg
Need more information?

mold design studio

C129 Defence Colony | Basement

New Delhi 110024 | India

info@mold.net.in  | +91 11 41662290 

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Houzz

Copyright 2020. Powered by Wix.