1/1

Residence 

   

geometrical solid volumes
   

Project | Residence 

Location | Gurugram

 

Site Area | 200 Sq Yd

Scope | Architecture

Typology | Residential

Status | Unbuilt

   

The house shapes the form into nature and space to create distinct volumes and functions, stands out through out the surrounding. The facade is composed of geometrical solid volumes placed in different angles creating different shades and lights and character. The fluidity in shaping the clean structural lines gives it a modern look- facilitating the creative indoor outdoor interplay. The ground floor is kept public, while first floor engulfs private spaces. The house is divided along the pool and long terraces/verandah; evoking the different moods and indoor- outdoor connectivity while moving throughout the space rhythmically. To enjoy the different times of the day/year, the family wanted functions and spaces to have independency while seamlessly blending the structure outline which resulted in an open and closed layout. The two rectangular bodies enveloped in large window panels necessitates natural light and ventilation. The volumetric additions and subtractions in the structure accesses outdoor views. First floor relates very interesting spatial and visual relations with the surrounding views through large terraces. Outdoors and indoors were constantly thought through while designing the layout. 

Screenshot 2020-07-07 at 11.06.05 AM.png
opiton1.jpg
Need more information?

mold design studio

C129 Defence Colony | Basement

New Delhi 110024 | India

info@mold.net.in  | +91 11 41662290 

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Houzz

Copyright 2020. Powered by Wix.