1/1

Chittaranjan Park

   

volumetric exteriors
   

Project | Chittaranjan Park

Location | New Delhi

 

Site Area | 235 Sq Yd

Built- up area | 6615 Sq Ft

Scope | Architecture 

Typology | Residential

Status | On-going

   

A house designed for a multi- generational family in the residential province of chittaranjan park, spanning across four floors speaks of the clean volumetric exteriors. The client's requirement was for a two bedroom apartment on the ground floor that could be rented and the top three floors to be designed for their personal use. Unifying the family culture within the family members, the top three floors are designed as single unit house with entertainment areas, large bedrooms, lounge spaces and outdoor spaces. Most plots in delhi transmit smaller frontage and are deeper in scale, therefore, bringing the natural energy to all the spaces inside is planned here. Breaking the synonymity of floor plans through volumetric play to bring natural light on exteriors and interiors, gives an interesting perspective. A central open to sky light and ventilation shaft filters natural light to the centre of the house. The facade integrates the use of low maintenance and sustainable materials. 

1/1
Need more information?

mold design studio

C129 Defence Colony | Basement

New Delhi 110024 | India

info@mold.net.in  | +91 11 41662290 

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Houzz

Copyright 2020. Powered by Wix.